Avui cuinem costella de porc Bruencí Plana de Vic
Sovint us hem parlat del nostre porc Bruencí Plana de Vic, dels beneficis de la seva carn, etc. Però encara no us havíem proposat cuinar-lo.
En l’anterior pot us vam parlar sobre l’aprofitament de les parts del porc, on us vam presentar totes les peces de carn que podeu trobar a les nostres botigues Plana de Vic del nostre porc Bruencí de carn tendre i gustosa.
Són moltes les maneres en què es poden cuinar les diferents parts del porc. Avui però us proposem cuinar la costella de manera ben diferent i fàcil.
Aquesta és una recepta que podríem dir que s’ha posat de moda, potser és per la seva senzillesa, però de ben segur també ho és perquè agrada a grans i petits.
Els ingredients:
- Costellam de porc (un quilo o quilo i mig, unes 16 tires enganxades)
- Mel
- Llimona
- Pebre mòlt
- Aigua
- Sal
El procediment:
1. Pre-esclafem el forn a 150ºC i hi col·loquem la costella sal pebrada.
2. Agafem un bol petit i hi posem: 3 o 4 cullerades de mel, suc de llimona, pebre molt i finalment hi afegim aigua ( una tassa petita de cafè).
3. Quan la costella porta una hora al forn sal pebrada, cal obrir el forn i amb un pinzell, cal pintar el costellam amb al barreja que hem fet al bol.
4. Al cap d’una hora i mitja més repetim el mateix procés de pintat del costellam.
5. Finalment, deixem entre l’última pintada que transcorri deu, quinze minuts i podem treure el costellam del forn, abans de servir-lo et proposem que li facis una última pintada i li afegeixis una mica de pebre mòlt.
Veureu que la costella finalment us ha quedat ben tendre i amb un aspecte daurat i brillant, la mel caramel·litza la costella donant-li un sabor i textura que provoca una festival al paladar.
Bon profit!