Skip to main content

Junts som Cooperativa Plana de Vic

Fundada el 1966 per ramaders d'Osona (Barcelona) amb l'objectiu d'aportar valor al sector agroramader de la comarca.

NOSALTRES

COOPERANT TANQUEM EL CICLE

La trajectòria mostra que Cooperativa Plana de Vic conserva l'essència que la va crear l'any 1966: actuar com a motor en procés d'innovació constant, amb un equip humà identificat amb el projecte, tot buscant sempre complicitats amb altres empreses i amb l'esperit que els socis puguin continuar donant vida al territori i al país.

SOM PAGESIA I RAMADERIA

L’any 1966, un grup de ramaders d’Osona va celebrar l’assemblea d’iniciació de la Cooperativa Agrària Comarcal Plana de Vic amb l’objectiu de crear un organisme que defensés millor els seus interessos i coordinés els pagesos, tot intentant buscar solucions als problemes econòmics i d’organització que els afectaven.

SOM FABRICANTS DE PINSO

L’any 1975, s’inaugura la fàbrica de pinso a Santa Eugènia de Berga, on fins a l’actualitat es desenvolupa la fabricació d’alimentació animal, escollint les millors matèries del mercat, amb una tecnologia puntera i uns paràmetres nutricionals adaptats a les necessitats que cada soci requereix.

SOM GESTORS

L’any 2000 Plana de Vic fa un pas endavant i crea les àrees de qualitat i medi ambient. Actualment un equip tècnic gestiona les necessitats dels nostres socis en matèries de qualitat, mediambientals, ajudes, requeriments normatius i gestió energètica. A través d’aquestes àrees impulsem la innovació i col·laborem amb centres de recerca, universitats i centres tecnològics.

SOM REBOST PAGÈS I ECONOMAT

Des de l’any 2005, Cooperativa Plana de Vic està present en el món de la distribució alimentària amb les botigues Plana de Vic amb l’objectiu d’oferir els millors productes procedents del sector agroramader associat a la cooperativa, d’artesans de la zona i d’altres cooperatives.

SOM COOPERATIVA

L’equip de Plana de Vic —membres del consell rector, socis i treballadors de la cooperativa— treballa des de fa gairebé 50 anys amb esforç, passió i professionalitat per tal d’assegurar la continuïtat del sector, millorar-ne l’autoestima i tancar el cercle de l’alimentació.

INAUGURACIÓ DE LES OFICINES CORPORATIVES I REBOST PAGÈS

2019
El 3 d'octubre de 2019 es va inaugurar la nova seu de la Cooperativa Plana de Vic a Gurb, juntament amb l'Economat i l'agrobotiga Rebost Pagès

REESTRUCTURACIÓ DE LES BOTIGUES

2018
Nova marca Rebost Pagès. Venda de productes de proximitat i de cooperatives

ASSISTÈNCIA A LA FIRA ALIMENTÀRIA. PRESIDENT VICENÇ FABRÉ

2016
La Cooperativa Plana de Vic dona a conèixer els productes Plana De Vic produtis per Carnovic

MODERNITZACIÓ DE LA MARCA COOPERATIVA PLANA DE VIC

2014

Registre de marca comunitària Cooperativa Plana de Vic i redisseny de la marca

CARNOVIC

2010
Adquisició de la sala d'elaboració i especejament Carnovic. Una sala d'elaboració i especejament carnis que assegura el 100% de la traçabilitat de la carn i garanteix un producte final de màxima qualitat tant per abastir la xarxa de botigues Plana de Vic com altres canals de comercialització (restauració, col·lectivitats i altres comerços d'alimentació)

CLADE

2006
Incorporació a CLADE. Es potencien els valors i la manera de fer de les cooperatives i la Cooperativa Plana de Vic s'associa a Clade

PRIMERA BOTIGA PLANA DE VIC I OBTENCIÓ DE LA ISO 14001

2005
La Cooperativa Plana de Vic es va introduir en el món de la distribució alimentària amb la creació de les botigues Plana de Vic amb l'objectiu de buscar una nova via de sostenibilitat al sector agroramader i poder tancar, així, el cercle del control de l'alimentació amb la fase de comercialització. També obtenció de la ISO 14001 de Medi ambient

FIRA ALIMENTÀRIA

2004
Assistència a la Fira Alimentària

PLA CONJUNT DE DEJECCIONS RAMADERES

2002
Primer Pla Conjunt de Dejeccions Ramaderes

OBTENCIÓ ISO 9001 I PRIMER LLOC WEB PLANA DE VIC

2001
Obtenció de la ISO 9001 de qualitat i primer web de Plana de Vic

NOU SERVEI SECCIÓ DE CRÈDIT

2000
Creació del servei de secció de crèdit per als socis

PRESIDENT ISIDRE CASTANYER

1997
President Isidre Castanyer. Nou servei de compravenda de vaques i vedells

PRESIDENT ANTONI MIR

1993
President Antoni Mir. Tancament Lacto Manufacturas, SA (SALI)

PRESIDENT JOAN REDORTA

1991
President Joan Redorta

PROGRAMA DE SELECCIÓ DE TRUGES I PORCS

1989
Primer programa de selecció de truges i granja de selecció de porcs

FÀBRICA DE FORMATGES

1987
Es compra Bonalguer, fàbrica de formatges

ENTRADA A COTÉCNICA

1983
Cotécnica neix el 1982 amb la vocació de donar servei als seus socis cooperatives fabricant de forma centralitzada correctors i premescles vitamíniques per a pinsos de ramaderia, gestionant la compra també centralitzada de cereals, lleguminoses i altres matèries primeres i donant suport tecnològic i nutricional per a la formulació de pinsos

PRIMER MERCAT DEL RAM

1982
Primer Mercat del Ram amb productes de cuina catalana. Adhesió a UTECO

CREACIÓ DE L'ECONOMAT

1979
Creació de l’Economat a Vic, un espai comercial on els socis i clients poden trobar la majoria de productes relacionats amb la gestió d'una explotació, que s'ha acompanyat sempre d'un tracte personalitzat amb l'assessorament com a eix central. També disposa de servei farmacèutic per a les granges dels socis

CREACIÓ DE LA SIC

1978
Creació de la SIC (Secció d’indústries Càrniques)

COMPRA DE LA FÀBRICA DE LLET SALI

1977
Es compra la fàbrica de llet SALI (Lacto Manufacturas). Es crea el primer butlletí

FÀBRICA DE PINSO

1975
El 1975 es va construir la fàbrica de pinso a Santa Eugènia de Berga, on, des de llavors i fins a avui, es desenvolupa la fabricació d'alimentació animal, tot escollint les millors matèries del mercat, amb una tecnologia puntera i uns paràmetres nutricionals adaptats a les necessitats que cada soci requereix. L'objectiu és buscar la màxima eficiència de les explotacions a través de l'alimentació del bestiar

LOGOTIP CAC

1970
Creació del primer logotip CAC

CAC, COOPERATIVA AGRÀRIA COMARCAL PLANA DE VIC. CONTROL LLETER DE L'ESTAT

1968
El 1968, després de molts tràmits i entrebancs fruit del moment polític de l'època, Madrid va aprovar la societat: CAC, Cooperativa Agrària Comarcal Plana de Vic. Durant aquest temps d'espera, la CAC va organitzar un nucli de control lleter, va gestionar la importació de vaques de Dinamarca i va oferir petits serveis als seus socis

FUNDACIÓ ASSEMBLEA D'INICIACIÓ

1966
El novembre del 1966 un grup de ramaders de la comarca d'Osona va celebrar l'assemblea d'iniciació de la Cooperativa Agrària Comarcal Plana de Vic amb l'objectiu de crear un organisme que defensés millor els seus interessos i coordinés els pagesos tot intentant buscar solucions als problemes econòmics i d'organització que els afectaven

LA NOSTRA RAÓ DE SER

MISSIÓ

La nostra missió és aconseguir el màxim benefici per als clients i els socis, creant valor i assegurant la viabilitat de les seves explotacions en el temps i en el territori, i fent de la Cooperativa l’empresa en la qual es pot confiar i delegar.

VISIÓ

Volem ser una cooperativa de referència en el sector agroalimentari a Catalunya, moderna, competitiva, en constant progrés, viable i que serveixi als socis per optimitzar al màxim la cadena de valor, fent arribar els seus productes al consumidor.


A la COOPERATIVA PLANA DE VIC es garantía de progres i innovació

Treballem contínuament per la innovació de processos, en alimentació animal, en sistemes de gestió per a la millora de les explotacions dels nostres associats i la maximització del valor social de les nostres accions. A la fàbrica de pinso el nostre equip de nutriòlegs estan focalitzats a obtenir les millors barreges per a boví adaptades a partir de l’anàlisi i l’experiència, les quals ens han convertit en líders en aquest segment. En porcí, el treball tècnic ens ha permès assolir i certificar els més alts nivells de reduccions de nitrogen en el pinso. I per descomptat, la nostra Cooperativa destina part dels seus beneficis a mantenir un equip tècnic que treballa que treballa per a la innovació conjuntament amb la Universitat i amb enginyeries, mitjançant grups de treball i sobre la base de programes destinats a la millora de la gestió de purins, un dels grans reptes que planteja el sector.

La cooperativa plana de vic participa en projectes d’I+d+i

Projectes europeus i grups operatius:

Projecte europeu FertimanureCERTIFICACIONS


VINCLES AMB ENTITATS

UNIVERSITATS

Amb l'objectiu de fer recerca i transferir el coneixement, hem establert convenis de col·laboració amb la Universitat de Vic, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Lleida.

COOPERATIVES

Formem part d'agrupacions de cooperatives (cooperatives de segon grau) com Grup Clade, Lacteoscoop i Cotecnica.

PARTNERS

Tenim partners per desenvolupar negocis que aportin valor afegit als socis, com  Ram Plana de Vic, SL.

MEDI AMBIENT

El respecte al medi ambient és present en tots els àmbits d'actuació de la Cooperativa. Ens esforcem per disminuir els riscos i els impactes ambientals de la nostra activitat i incorporem noves infraestructures i tecnologies per contribuir positivament al desenvolupament sostenible. 

LES PERSONES

Les persones són l'actiu més valuós de Plana de Vic i el pilar essencial del desenvolupament de la nostra activitat i la qualitat dels nostres serveis. Construïm una cultura laboral basada en la confiança, el respecte i la col·laboració, i promovem un entorn segur i igualatari en què tot l'equip humà pugui desenvolupar-se personalment i professionalment.

GESTIÓ ECONÒMICA

Duem a terme una gestió responsable dels recursos econòmics, basada en la transparència i l'eficiència. Garantim un creixement sostenible i continu, que genera impactes positius en el nostre entorn.

SOCIETAT

Donem resposta a les necessitats socials del nostre territori i el nostre entorn. Treballem per empoderar els nostres socis i sòcies capacitant-los per a la resolució de les seves necessitats.

Treballa amb nosaltres

Si vols formar part del nostre equip envia'ns el teu currículum.