Ha començat la campanya de les DUN 2018 que aquest any vé amb algunes novetats respecte dels anys anteriors.
La Cooperativa Plana de Vic espera una bona campanya i, com cada any, posa a disposició dels seus clients els tècnics de medi ambient i secció de crèdit per gestionar i avançar imports amb condicions molt especials.
Per iniciar els tràmits, ja pot posar-se en contacte amb el nostre departament de Medi Ambient al 93 885 22 13.
ENDEVINA LA LLARGADA DE LA BOTIFARRA EXPOSADA AL MERCAT DEL RAM 2016
RESULTAT DEL CONCURS
Llargada de la botifarra : 99,4 metres
Butlletes participants: 1.619, de les quals 2 van encertar la mida exacta.
L'escrutini es va fer davant del públic diumenge a les 19.00 hores al recinte firal, i una mà innocent va escollir la butlleta guanyadora.
La guanyadora del premi és Maribel Martín de Barcelona. La segona butlleta tindrà un premi de consolació.
Un any més la Cooperativa participa de la fira del Mercat del Ram que se celebrarà els dies 18 al 20 de març de 2016 a Vic.
Aquest any la Cooperativa hi és present en un nou espai experimental, en el recinte Firal del Sucre, a l’espai “La casa de pagès. Origen dels aliments”.
A l’espai compartit amb diferents empreses de la comarca, es mostren diferents aspectes que formen part de la vida del món de pagès, explicades d’una manera amena, i amb tallers que poden fer els més petits, per tal de conèixer d’una manera pràctica diferents activitats que es fan a la casa de pagès a Osona, i que són l’origen dels aliments que tots mengem. Hi haurà tres temàtiques de tallers:
EL MOLÍ: Producció de farina integral i refinada. El procés per obtenir farina.
EL PINSO: Importància i composició de l'alimentació del porc.
EL PORC: Les parts que ens mengem, distingint parts nobles i elaborats.
Lligat a la producció dels aliments que procedeixen del porc, es farà un concurs on es tracta d’endevinar la llargada d’una botifarra de porc Duroc Plana de Vic que hi haurà exposada a la Fira durant els tres dies. El guanyador dels concurs s'emportarà un val per 1€ per cada metre de llargada de la botifarra, a bescanviar a les botigues Plana de Vic. Un cop acabada la fira la Cooperativa lliurarà el producte a l'Associació Acollida el Tupí de Vic continuant amb la voluntat des de sempre de col·laborar amb el territori i les persones.
De dilluns a divendres de 8.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.30h.
Dissabtes tancat
S’informa que a partir de l’1 de març, les oficines de Vic del carrer Morgades estaran tancades els dissabtes.
Des de la direcció s'ha decidit fer el pas definitiu de tancar tot l'any, d'un fet que ja es portava fent els darrers anys durant els mesos d’estiu. Els canvis en els hàbits i comportaments dels socis ha portat a que actualment eren molt pocs els que venien els dissabtes a l’oficina a fer gestions, i s’ha optat per ser més pràctic i eficient.
Dimarts 2 de febrer, les instal·lacions de la Cooperativa van acollir una de les jornades anuals que organitza la FCAC per informar de les novetats de la DUN 2016 a tots els tècnics de les cooperatives.
Entre els temes tractats es va parlar del Règim Pagament Base, assignació de drets de PB, cessions de drets de PB, ajuts directes, CGE abreujat, ZLN, aplicació informàtica, SIGPAC, croquis i cromos.
També es va fer una introducció dels ajuts CGE de Competitivitat (Primera instal·lació de joves agricultors/es, millora de la competitivitat de les explotacions agràries, mitigació del canvi climàtic i diversificació de l’activitat agrària).
Amb aquesta jornada es dóna el tret de sortida al termini per demanar els ajuts de la PAC. Els titulars de les explotacions agràries ja podran sol·licitar hora a la Cooperativa per poder-la fer.
El sector ramader i en especial el porcí es troba en una complicada conjuntura que està posant en perill la seva continuïtat. Malgrat ser un sector avesat a les oscil·lacions de preus i la incertesa, sempre és necessari analitzar els factors que han portat a aquesta situació. En aquest mercat globalitzat cada dia entren en joc nous elements que contribueixen a desequilibrar el delicat equilibri entre cotitzacions i costos de producció.
El passat divendres dia 20 de novembre a la sala d’actes de la Cooperativa es va celebrar una jornada tractant aquest tema amb l’objectiu d’avaluar si s’està davant una situació conjuntural o bé la ramaderia catalana i europea es troba davant un repte estructural. Per valorar tot plegat es va comptar amb dos experts que aportaren dades objectives amb les quals intentar entreveure l’escenari en què s’haurà de treballar els propers mesos i quins seran els reptes de ramaders, cooperatives i indústria per afrontar el futur amb garanties d’èxit.
El sr. Carlos García, cap d’actuacions i projectes del Grup TRAGSA, va presentar un estudi comparatiu dels costos que implica el compliment de les normativa europea en matèria mediambiental, de benestar animal i seguretat alimentaria.
I el sr. Miguel Àngel Higuera, director d’Anprogapor (Associació Nacional de Productors de Porcí) va donar una visió del sector porcí a curt i mig termini a nivell mundial.
La venda de proximitat està regulada i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al públic, segons el Decret 24/2013