Skip to main content

Nou horari oficines

De dilluns a divendres de 8.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.30h.

Dissabtes tancat

S’informa que a partir de l’1 de març,  les oficines de Vic del carrer Morgades estaran tancades els dissabtes.
Des de la direcció s'ha decidit fer el pas definitiu de tancar tot l'any, d'un fet  que ja es portava fent els darrers anys durant els mesos d’estiu. Els canvis en els hàbits i comportaments dels socis ha portat a que actualment eren molt pocs els  que venien els dissabtes a l’oficina a fer gestions, i s’ha optat per ser més pràctic i eficient.

Comença la nova campanya DUN 2016

Dimarts 2 de febrer, les instal·lacions de la Cooperativa  van acollir una de les jornades anuals que organitza la FCAC per informar de les novetats de la DUN 2016 a tots els tècnics de les cooperatives.

Entre els temes tractats es va parlar del Règim Pagament Base, assignació de drets de PB, cessions de drets de PB, ajuts directes, CGE abreujat, ZLN, aplicació informàtica, SIGPAC, croquis i  cromos.  

També es va fer una introducció dels ajuts CGE de Competitivitat (Primera instal·lació de joves agricultors/es, millora de la competitivitat de les explotacions agràries, mitigació del canvi climàtic  i diversificació de l’activitat agrària).

Amb aquesta jornada es dóna el tret de sortida al termini per demanar els ajuts de la PAC. Els titulars de les explotacions agràries ja podran sol·licitar hora a la Cooperativa per poder-la fer.

El termini finalitza el 30 d’abril.

Sector porcí : Europa perd competitivitat enfront els països emergents

El sector ramader i en especial el porcí es troba en una complicada conjuntura que està posant en perill la seva continuïtat. Malgrat ser un sector avesat a les oscil·lacions de preus i la incertesa, sempre és necessari analitzar els factors que han portat a aquesta situació. En aquest mercat globalitzat cada dia entren en joc nous elements que contribueixen a desequilibrar el delicat equilibri entre cotitzacions i costos de producció.

El passat divendres dia 20 de novembre a la sala d’actes de la Cooperativa es va celebrar una jornada tractant aquest tema amb l’objectiu d’avaluar si s’està  davant una situació conjuntural o bé la ramaderia catalana i europea es troba davant un repte estructural. Per valorar tot plegat es va comptar amb dos experts que aportaren dades objectives amb les  quals intentar entreveure l’escenari en què s’haurà de treballar els propers mesos i quins seran els reptes de ramaders, cooperatives i indústria per afrontar el futur amb garanties d’èxit.

El sr.  Carlos García, cap d’actuacions i projectes del Grup TRAGSA, va presentar un estudi comparatiu dels costos que implica el compliment de les normativa europea en matèria mediambiental, de benestar animal i seguretat alimentaria. 

I el sr.  Miguel Àngel Higuera, director d’Anprogapor  (Associació Nacional de Productors de Porcí) va donar una visió del sector porcí a curt i mig termini a nivell mundial.

El santuari de st. Segimon ofereix productes de Plana de Vic

El 3 de juliol es va obrir la nova posada del Santuari de Sant Segimon, al peu del Montseny, tancat durant 10 anys i en obres de rehabilitació per poder tornar a oferir al visitant unes vistes immillorables, una estada de tranquil·litat i un llegat cultural incalculable.

El propietari de Sant Segimon és la família De Puig. I aquests últims anys han estat treballant en el projecte de rehabilitació que ha contemplat quatre grans aspectes que tenen impacte a l’entorn:

1. Inversió en energies renovables, com en la instal·lació d’un molí aerogenerador per subministrar corrent elèctric al Santuari.

2. Rehabilitació d’una posada on s’hi pot menjar i en un futur molt proper pernoctar per donar-li ús de refugi de muntanya.

3. Coberta de l’església del Santuari per tal de conservar l’edificació i consolidar l’estructura i permetre que l’excursionista ho pugui visitar.

4. Recuperació de pastures amb un acord signat amb la Diputació de Barcelona amb vaques de raça albera, una de les poques races autòctones de Catalunya que  actualment només es pot trobar a  Espolla (Figueres). A l’entorn del santuari de moment hi ha 60 caps per iniciar-ne la recuperació.

Una llarga i extensa història vinculen la família De Puig i la Cooperativa Plana de Vic, sobretot perquè des de fa molts anys n’han estat socis. Malgrat els canvis en l’orientació dels negocis familiars sempre s’ha anat mantenint la relació fins al dia d’avui. Tant és així que, arran d’un acord de cooperació entre la família propietària del Santuari i la Cooperativa, els excursionistes que vagin a visitar-ho podran gaudir d’un menú de muntanya de dijous a diumenge amb fideus de muntanya, escudella, amanides d’arròs i l’especialitat de la casa, carn a la brasa amb porc Duroc i vedella femella de Plana de Vic. Productes amb el distintiu de la Generalitat de producte de proximitat i, per tant, molt vinculat amb la comarca i amb els socis ramaders de la Cooperativa, com és el porc Duroc Plana de Vic en les seves diferents formes, llom, botifarra, embotit, etc. Ignasi de Puig que és la persona de la família que està tirant endavant el projecte i l’arrencada comenta: “Hem tingut visites molt diverses, des d’alcaldes   d’ajuntaments del voltant, fins a grups de francesos, passant per molta gent de Vic ja habitual de la zona”. “Es sorprenen de les dimensions del local i com d’econòmic és menjar-hi. El producte més demanat és la botifarra de porc Duroc Plana de Vic amb patata a la graella, seguida de l’arròs de muntanya”, detalla.

Cooperativa Plana de Vic manté la facturació i millora un 12% el resultat d’explotació

Gràcies al bon resultat d’explotació i un menor impacte de les despeses financeres (-32,0%) fa que el benefici hagi incrementat respecte l’any anterior.

Vic, 23 de juny de 2015. La Cooperativa Plana de Vic tanca l’exercici 2014 amb una facturació global de 59 milions d’euros. Això representa una lleugera reducció envers el 2013, d’un 1,3%, per bé que no és fruit d’una reducció real de l’activitat productiva, sinó més pròpiament com a conseqüència de la caiguda dels preus dels cereals.

Així, la producció de pinso s’ha situat a la ratlla dels 100 milions de tones, el que representa un augment d’un 4,7% sobre la producció assolida el 2013. Per espècies animals, el 61% d’aquesta producció va destinada al sector porcí, seguit del 24% de vaques i un 7% de vedells. La resta es distribueix entre altres produccions de pinsos i la venda de primeres matèries.

Durant l’any 2014 s’han comercialitzat 127 mil porcs, en línia amb el 2013, majoritàriament en operacions al mercat nacional d’acord amb els preus més favorables del mercat intern.

La facturació de la secció lletera ha tornat a augmentar significativament respecte a l’any anterior. Les vendes han estat d’un valor de 10,1 milions euros.

Les botigues Plana de Vic, que s’ha definit com un àmbit estratègic de futur, ha tancat amb una caiguda de vendes de l’1,2%, seguint la línia de baixada del sector de l’alimentació a Catalunya (-0,8% segons dades de IDESCAT). El més destacable és el creixement de la categoria de la carn consolidant cada cop més el posicionament de producte de qualitat dissenya, gestiona i controla per la Cooperativa des de l’origen fins a les mans del consumidor.

Pel que fa a la Secció de Crèdit destaca l’increment de recursos captats, que a final d’any va superar lleugerament els 8 milions d’euros (+15%),

Carnovic, la sala d’elaboració i especejament de la Cooperativa, cal destacar l’increment d’un 18% en volum de vendes arribant als 2,4 milions d’euros,principalment gràcies a tres grans grups de clients, les col·lectivitats, els industrials i la distribució on hi ha les botigues Plana de Vic.

Finalment, durant l’any 2014 s’ha mantingut l’aposta pel 2.0 a la Cooperativa Plana de Vic. El web planadevic.cat es reben actualment unes 2.500 visites mensuals i l’índex de noves sessions encara és força elevat ja que és del 51%. Pel que fa a xarxes socials, el Facebook aglutina més de 600 amics i Twitter 760 seguidors i creixent, uns valors força alts pel sector. Un dels valors més grans d’impuls que disposa la Cooperativa a la xarxa són les col·laboracions amb diferents agents socials com ara el Club Tr3sC.