Del porc se'n aprofita tot

Des de temps remots que la carn de porc s'aprofita i es consumeix, de fet és la carn més consumida del món.  Actualment investigacions recents afirmen que aquesta carn hauria de formar part de l'alimentació habitual de la població a qualsevol edat donades les seves bones qualitats nutricionals.

Des del punt de vist nutricional, té un sabor molt agradable, de fàcil digestió i conté grasses i àcids grassos, cosa que la fa molt convenient per al seu consum, a més de ser una de les carns de menys cost al mercat. La carn dels porcs Bruencí Plana de Vic és un carn tendre i gustosa que proporciona colesterol bo i al cuinar-la no fa aigua. És una carn sana que prové de les granges de proximitat.

Es tracta d'una carn vermella, la qual conté més mioglobina (una proteïna similar a l'hemoglobina) que el pollastre o el peix. Encara que en cuinar-se es torna més pàl·lida, segueix sent carn vermella. El seu contingut gras, proteic i calòric varia segons la peça.

La carn de porc  Bruencí que trobaràs als nostres establiments es divideix en: llom canya, llonzat centre, llom sencer, llonzat Girona, pluma, panxeta A/pell, panxeta S/pell, presa, filet, costella, tira de costella, xurrasco, pernil rodó amb pota, pernil rodó sense pota, pernil york s/pell i s/pota, pernil S/os 3D, cap de llom, galtes A/os, galtes S/os, careta, orella, morro, papada, papada s/pell, cansalada gruixuda a/cotna i s/cotna, secret, mans, peus, espatlla S/os 3D, espatlla, york s/pell i s/pota.

Ja saps les qualitats de cada peça?

  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Segueix-nos a: @coplanadevic

© Agrària Plana de Vic i Secció de Crèdit, SCCL - F08235665C