Àrea privada
Àrea privada
Àrea privada per a socis i empleats de la Cooperativa Plana de Vic

Àrea Socis
Nosaltres

Junts som Cooperativa Plana de Vic
Fundada el 1966 per ramaders d'Osona (Barcelona) amb l'objectiu d'aportar valor al sector agroramader de la comarca.
COOPERANT TANQUEM EL CICLE
La trajectòria mostra que Cooperativa Plana de Vic conserva l'essència que la va crear l'any 1966: actuar com a motor en procés d'innovació constant, amb un equip humà identificat amb el projecte, tot buscant sempre complicitats amb altres empreses i amb l'esperit que els socis puguin continuar donant vida al territori i al país.
-
SOM PAGESIA I RAMADERIA
L’any 1966, un grup de ramaders d’Osona va celebrar l’assemblea d’iniciació de la Cooperativa Agrària Comarcal Plana de Vic amb l’objectiu de crear un organisme que defensés millor els seus interessos i coordinés els pagesos, tot intentant buscar solucions als problemes econòmics i d’organització que els afectaven.
-
SOM FABRICANTS DE PINSO
L’any 1975, s’inaugura la fàbrica de pinso a Santa Eugènia de Berga, on fins a l’actualitat es desenvolupa la fabricació d’alimentació animal, escollint les millors matèries del mercat, amb una tecnologia puntera i uns paràmetres nutricionals adaptats a les necessitats que cada soci requereix.
-
SOM GESTORS
L’any 2000 Plana de Vic fa un pas endavant i crea les àrees de qualitat i medi ambient. Actualment un equip tècnic gestiona les necessitats dels nostres socis en matèries de qualitat, mediambientals, ajudes, requeriments normatius i gestió energètica. A través d’aquestes àrees impulsem la innovació i col·laborem amb centres de recerca, universitats i centres tecnològics.
-
SOM REBOST PAGÈS I ECONOMAT
Des de l’any 2005, Cooperativa Plana de Vic està present en el món de la distribució alimentària amb les botigues Plana de Vic amb l’objectiu d’oferir els millors productes procedents del sector agroramader associat a la cooperativa, d’artesans de la zona i d’altres cooperatives.
-
SOM COOPERATIVA
L’equip de Plana de Vic —membres del consell rector, socis i treballadors de la cooperativa— treballa des de fa gairebé 50 anys amb esforç, passió i professionalitat per tal d’assegurar la continuïtat del sector, millorar-ne l’autoestima i tancar el cercle de l’alimentació.
-
Un any de creixement i consolidació
2023
Un any marcat per diferents accions pel creixement de la Cooperativa:
- Fusió de l'Economat i l'Agrobotiga donant lloc a l'Agroeconomat per elevar l'experiència de compra, introduint un espai on es valoren els productes cooperatius i de proximitat.
- Presentació de l'Institut Lacti que serveix com a plataforma d'integració per a la producció, la indústria i la comercialització, reforçant la col·laboració entre tots els actors involucrats.
- Participació amb estand al Mercat del Ram.
- Participació en el Congrés BIT 2023: El Futur del Biogàs a Catalunya.
- Nou Pla Estratègic 2024-26.
-
Llet Terra i Tast i formatge Territori
2022
Amb la marca de VAQUERS DE LA PLANA DE VIC i de la mà de BON PREU hem aconseguit llançar una llet a un preu com cal –referenciat als costos de producció publicats a l’Observatori de la Llet del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC)–. Aquesta llet va aconseguir sortir al mercat gràcies a l’ajuda no tan sols de BON PREU sinó dels membres del Grup de la Llet que es va crear el 2021 gràcies a la Llotja de Vic.
De la mateixa manera, de la mà de FORMATGERIA EL GARET va néixer un formatge a preu just.
-
Un any significatiu pel sector de la llet
2021
Al llarg del 2021, la Cooperativa amb l'aliança estratègica realitzada amb Vaquers d’Osona, ha dut a terme les diferents accions com una campanya de comunicació, relacions amb altres agents influents, participació en mobilitzacions, enter d'altres.
Es tanca el 2021 amb l'esperança per un 2022 més just en preus i amb força per seguir treballant per aconseguir un preu que no tan sols cobreixi costos de producció, sinó que pugui retribuir i fomentar el creixement i inversió de les explotacions de la Cooperativa. -
Engeguem el Pla Estratègic 2020-23
2020
Aquests van ser els fets més destacats:
- Engeguem el Pla Estratègic 2020-2023
- Implantació de la certificació en benestar animal en el grup de llet de la Cooperativa Plana de Vic.
- Projecte Contech-One amb Casanova de Puig-Oriol.
- Pla d'accions per a la negociació del preu de la llet, pacte amb Vaquers d'Osona.
-
INAUGURACIÓ DE LES OFICINES CORPORATIVES I REBOST PAGÈS
2019
El 3 d'octubre de 2019 es va inaugurar la nova seu de la Cooperativa Plana de Vic a Gurb, juntament amb l'Economat i l'agrobotiga Rebost Pagès -
REESTRUCTURACIÓ DE LES BOTIGUES
2018
Nova marca Rebost Pagès. Venda de productes de proximitat i de cooperatives -
ASSISTÈNCIA A LA FIRA ALIMENTÀRIA. PRESIDENT VICENÇ FABRÉ
2016
La Cooperativa Plana de Vic dona a conèixer els productes Plana De Vic produtis per Carnovic -
MODERNITZACIÓ DE LA MARCA COOPERATIVA PLANA DE VIC
2014
Registre de marca comunitària Cooperativa Plana de Vic i redisseny de la marca -
CARNOVIC
2010
Adquisició de la sala d'elaboració i especejament Carnovic. Una sala d'elaboració i especejament carnis que assegura el 100% de la traçabilitat de la carn i garanteix un producte final de màxima qualitat tant per abastir la xarxa de botigues Plana de Vic com altres canals de comercialització (restauració, col·lectivitats i altres comerços d'alimentació) -
CLADE
2006
Incorporació a CLADE. Es potencien els valors i la manera de fer de les cooperatives i la Cooperativa Plana de Vic s'associa a Clade -
PRIMERA BOTIGA PLANA DE VIC I OBTENCIÓ DE LA ISO 14001
2005
La Cooperativa Plana de Vic es va introduir en el món de la distribució alimentària amb la creació de les botigues Plana de Vic amb l'objectiu de buscar una nova via de sostenibilitat al sector agroramader i poder tancar, així, el cercle del control de l'alimentació amb la fase de comercialització. També obtenció de la ISO 14001 de Medi ambient -
FIRA ALIMENTÀRIA
2004
Assistència a la Fira Alimentària -
PLA CONJUNT DE DEJECCIONS RAMADERES
2002
Primer Pla Conjunt de Dejeccions Ramaderes -
OBTENCIÓ ISO 9001 I PRIMER LLOC WEB PLANA DE VIC
2001
Obtenció de la ISO 9001 de qualitat i primer web de Plana de Vic -
NOU SERVEI SECCIÓ DE CRÈDIT
2000
Creació del servei de secció de crèdit per als socis -
PRESIDENT ISIDRE CASTANYER
1997
President Isidre Castanyer. Nou servei de compravenda de vaques i vedells -
PRESIDENT ANTONI MIR
1993
President Antoni Mir. Tancament Lacto Manufacturas, SA (SALI) -
PRESIDENT JOAN REDORTA
1991
President Joan Redorta -
PROGRAMA DE SELECCIÓ DE TRUGES I PORCS
1989
Primer programa de selecció de truges i granja de selecció de porcs -
FÀBRICA DE FORMATGES
1987
Es compra Bonalguer, fàbrica de formatges -
ENTRADA A COTÉCNICA
1983
Cotécnica neix el 1982 amb la vocació de donar servei als seus socis cooperatives fabricant de forma centralitzada correctors i premescles vitamíniques per a pinsos de ramaderia, gestionant la compra també centralitzada de cereals, lleguminoses i altres matèries primeres i donant suport tecnològic i nutricional per a la formulació de pinsos -
PRIMER MERCAT DEL RAM
1982
Primer Mercat del Ram amb productes de cuina catalana. Adhesió a UTECO -
CREACIÓ DE L'ECONOMAT
1979
Creació de l’Economat a Vic, un espai comercial on els socis i clients poden trobar la majoria de productes relacionats amb la gestió d'una explotació, que s'ha acompanyat sempre d'un tracte personalitzat amb l'assessorament com a eix central. També disposa de servei farmacèutic per a les granges dels socis -
CREACIÓ DE LA SIC
1978
Creació de la SIC (Secció d’indústries Càrniques) -
COMPRA DE LA FÀBRICA DE LLET SALI
1977
Es compra la fàbrica de llet SALI (Lacto Manufacturas). Es crea el primer butlletí -
FÀBRICA DE PINSO
1975
El 1975 es va construir la fàbrica de pinso a Santa Eugènia de Berga, on, des de llavors i fins a avui, es desenvolupa la fabricació d'alimentació animal, tot escollint les millors matèries del mercat, amb una tecnologia puntera i uns paràmetres nutricionals adaptats a les necessitats que cada soci requereix. L'objectiu és buscar la màxima eficiència de les explotacions a través de l'alimentació del bestiar -
LOGOTIP CAC
1970
Creació del primer logotip CAC -
CAC, COOPERATIVA AGRÀRIA COMARCAL PLANA DE VIC. CONTROL LLETER DE L'ESTAT
1968
El 1968, després de molts tràmits i entrebancs fruit del moment polític de l'època, Madrid va aprovar la societat: CAC, Cooperativa Agrària Comarcal Plana de Vic. Durant aquest temps d'espera, la CAC va organitzar un nucli de control lleter, va gestionar la importació de vaques de Dinamarca i va oferir petits serveis als seus socis -
FUNDACIÓ ASSEMBLEA D'INICIACIÓ
1966
El novembre del 1966 un grup de ramaders de la comarca d'Osona va celebrar l'assemblea d'iniciació de la Cooperativa Agrària Comarcal Plana de Vic amb l'objectiu de crear un organisme que defensés millor els seus interessos i coordinés els pagesos tot intentant buscar solucions als problemes econòmics i d'organització que els afectaven
LA NOSTRA RAÓ DE SER
-
MISSIÓ
La nostra missió és aconseguir el màxim benefici per als clients i els socis, creant valor i assegurant la viabilitat de les seves explotacions en el temps i en el territori, i fent de la Cooperativa l’empresa en la qual es pot confiar i delegar. -
VISIÓ
Volem ser una cooperativa de referència en el sector agroalimentari a Catalunya, moderna, competitiva, en constant progrés, viable i que serveixi als socis per optimitzar al màxim la cadena de valor, fent arribar els seus productes al consumidor.
ELS NOSTRES VALORS
-
Confiança
Confiança en les persones, en la cooperativa i en els productes que ofereix als clients i als socis. Comunicació amb transparència.
-
Compromís
Volem gent responsable, que se senti motivada pel projecte i compromesa amb les accions de la Cooperativa.
-
Formar equip
Aprofitar les sinèrgies que proporciona la col·laboració i treballar amb bon ambient per crear valor.
-
Il·lusió
Superar les dificultats i enfocar-les com a reptes enlloc de problemes.
-
Eficiència
Donar el màxim per buscar l’eficiència de la cooperativa a través de la innovació de processos i productes.
-
Respecte
Per a les persones i el medi ambient.
La COOPERATIVA PLANA DE VIC es garantía de progres i innovació
La cooperativa plana de vic participa en projectes d’I+d+i
Projectes europeus i grups operatius:

Projecte europeu Fertimanure


COOPERACIÓ PER A LA INNOVACIÓ
CERTIFICACIONS







VINCLES AMB ENTITATS
UNIVERSITATS
COOPERATIVES
PARTNERS
Tenim partners per desenvolupar negocis que aportin valor afegit als socis, com Provetsa.

Treballem per aportar valor afegit a tota la societat i a l'entorn
Descarrega els Informes de Sostenibilitat
-
2024
-
2023
-
2022
-
2021
-
2020
-
2019
-
2018
-
2017
MEDI AMBIENT
El respecte al medi ambient és present en tots els àmbits d'actuació de la Cooperativa. Ens esforcem per disminuir els riscos i els impactes ambientals de la nostra activitat i incorporem noves infraestructures i tecnologies per contribuir positivament al desenvolupament sostenible.
LES PERSONES
GESTIÓ ECONÒMICA
SOCIETAT
Treballa amb nosaltres
cooperativa, serveis agro-ramaders, ramaders, agricultors, sostenibiitat, qualitat, cooperació, innovació
Productes

JUNTS OFERIM ELS MILLORS PRODUCTES PER LA RAMADERIA I L'AGRICULTURA, I PRODUCTES DE PROXIMITAT
Rebost Pagès
Productes propis, dels nostres socis/es i d’altres cooperatives, elaborats artesanalment i de proximitat.
AGROECONOMAT DE LA COOPERATIVA PLANA DE VIC
L'AGROECONOMAT REBOST PAGÈS

A l'agroeconomat Rebost Pagès hi trobaràs 2 espais. El primer és l'espai d'alimentació amb productes de proximitat procedents de les explotacions dels mateixos socis/es, productes d'altres cooperatives i de productors artesans catalans. El segon espai és de productes i serveis pel dia a dia del professional de la ramaderia i l'agricultura.
Afegeix aquests números de telèfon a la teva agenda de contactes, envia'ns un missatge perquè t'afegim i així podràs conèixer les nostres ofertes i novetats.

-
ECONOMAT
ESPAI RAMADERIA I AGRICULTURA
-
ELABORATS CARNIS DE PROXIMITAT
CARN DE PORC I VEDELLA KM. 0
-
EMBOTITS CURATS I CUITS PLANA DE VIC
EMBOTITS ARTESANS I TRADICIONALS
-
LÀCTICS
LA MILLOR SELECCIÓ ARTESANAL I DE PROXIMITAT
-
PLATS PREPARATS
PLATS ELABORATS ARTESANALMENT I AMB PRODUCTES NATURALS
-
PRODUCTES COOPERATIUS ARTESANS I DE PROXIMITAT
ARTESANS I DE PROXIMITAT
ECONOMAT
Espai on l'agricultor i el ramader trobaran tot el material i els serveis necessaris per desenvolupar la seva activitat.
Des de material de granja, adobs, alimentació animal (animals de producció i animals de companyia), higiene i desinfecció (vestuari, detergents, higienitzants, sala de munyir i neteja circuit de munyir), bricolatge, control de plagues, llavors i tancaments.


ELABORATS CARNIS DE PROXIMITAT
-
Porc Duroc
La carn de porc Duroc Plana de Vic procedeix de porcs de la comarca d'Osona que tenen una estructura genètica d'un mínim d'un 50% de la raça Duroc. La genètica d'aquesta raça incrementa la qualitat de la carn i la fa més gustosa, tendra i vermella, no fa aigua i aporta un colesterol bo i triglicèrids no saturats. El resultat és una carn amb un sabor immillorable i diferenciador. -
Vedella femella
La carn de vedella Plana de Vic prové exclusivament d'explotacions dels nostres socis. Sempre de vedelles femelles, de criança pròpia i d'animals amb menys de 12 mesos. La carn està reposada un mínim de 5 dies. Aquests paràmetres garanteixen una carn de textura més melosa, gustosa i sana. -
Aus
A Rebost Pagès hi trobaràs pollastre, gall dindi i altres productes d'aviram, sencers i trossejats, conill amb diferents presentacions i ous de pagès de totes mides, a més d'ecològics. Seguint el sistema de garantia de qualitat i seguretat alimentàries de la carn Plana de Vic, el sistema de traçabilitat és integral en tota les fases de la cadena productiva d’aus, de manera que es garanteix que tots els animals són nascuts, criats i sacrificats a Catalunya.
EMBOTITS CURATS I CUITS PLANA DE VIC
Els embotits curats i cuits de proximitat Plana de Vic estan elaborats amb els millors ingredients a partir de receptes tradicionals.
El resultat són uns embotits amb una aroma, gust i textura
característics de la Plana de Vic.
Fruit d’una tradició que es remunta a l’època medie- val, els embotits de la Plana de Vic tenen un aroma, textura i sabor que els ha permès fer la volta al món.

-
Pernil Salat ibèric
A Rebost Pagès tenim la millor selecció de pernil salat ibèric. -
Llonganissa
Més gruixuda que les seves germanes, la llonganissa és el piscolabis que aportarà caràcter al teu aperitiu gràcies a la seva condimentació en sal i pebre.
Un gran clàssic entre els embotits que elaborem amb carn de porc Plana de Vic de primera qualitat.
-
Fuet
El producte que ha viatjat de Vic a la resta de Catalunya, d’Espanya i del món. I és que el clima de la nostra ciutat, idoni pel procés d’asseca- ment, fa que s’elabori a Vic com a enlloc més.
L’elaboració del nostre fuet combina una recepta tradicional, millorada durant generacions i els processos de fabricació més moderns. Una aposta segura.
-
Somalla
La somalla Plana de Vic és una botifarra a mig assecar que conserva un interior tendre que la converteix en un dels embotits preferits.
La somalla ofereix un sabor únic, sobretot quan està elaborada amb carn de porc de primera qualitat procedent de les nostres granges.
-
Xoriç
El secret del seu sabor característic es troba en el pebre vermell i en una mescla d’espècies que no deixarà indiferent als amants del picant.
El seu sabor amb caràcter el converteix en l’embotit perfecte per a maridar amb cervesa o amb vins amb un grau d’acidesa elevat.
-
Llom embotit
Llom embotit per als nostres plats i entrepans. -
Pernil dolç
El pernil dolç Plana de Vic el trobareu ja tallat i a punt per menjar. El pernil dolç és un producte bàsic per a la nostra dieta amb un gust i sabor immillorables. -
Botifarra negra, cuita i d'ou
Un dels grans símbols gastronòmics del país, amb variants per a tots els gustos.
Gaudeix de la botifarra cuita en bullits i plats de cullera, de la botifarra d’ou en un bon entrepà amb tomàquet al pur estil de dijous gras o
atreveix-te amb el gust característic de la
botifarra negra. Sempre i quan el xef la deixi al punt melós, no te’n pene- diràs. -
Bisbe blanc i negre
També anomenat “Paltruc”, el bisbe és una botifarra cuita més gruixuda que es caracteritza per un sabor suau i una textura tendra.
Consumeix-ne amb pa de pagès torrat i untat amb oli i tomàquet o afegeix-ne a les teves prepara- cions. Gràcies al seu gust lleuger, casa molt bé amb llegums, arrossos, patates i ous.

LÀCTICS
-
Formatge de llet de vaca
Els formatges de llet de vaca que tenim a Rebost Pagès són de proximitat, ecològics i han estat elaborats artesanalment. Formatges amb un gust, textura i sabor exquisits. Destaquem els formatges Betara i Molí de l'Alzina. -
Formatge de llet de cabra
Els formatges de llet de cabra que tenim a Rebost Pagès són de proximitat, ecològics i han estan elaborats artesanalment. Formatges amb un gust, textura i sabor exquisits. Tenim una gran varietat entre curats, tendres i especialitats. Destaquem els formatges Betara, Muntanyola, Petit Nevat i Ubach. -
Formatge de llet d'ovella
Els formatges d'ovella que tenim a Rebost Pagès són de proximitat. Formatges amb un gust, textura i sabor exquisits. Tenim una gran varietat entre curats, tendres i especialitats. -
Postres làctics
A Plana de Vic tenim la millor selecció de postres làctics de proximitat.
PLATS PREPARATS


PRODUCTES COOPERATIUS ARTESANS I DE PROXIMITAT
-
Oli i vinagre
L'oli d'oliva verge i el vinagre provenen directament de productors de proximitat i de les millors cooperatives. -
Vi
A Rebost Pagès trobaràs la millor selecció de vi de proximitat i de cooperatives. -
Cava
A Rebost Pagès trobaràs la millor selecció de cava de proximitat i de cooperatives. -
Ous
Ous de pagès de proximitat i de km 0. -
Pasta
A Rebost Pagès trobaràs la pasta de proximitat La Moianesa. La Moianesa és una empresa familiar situada a Moià dedicada a la fabricació de pasta des de 1880. -
Llegums
Tenim la millor selecció de llegums de proximitat i de cooperatives. -
Fruita seca
Tenim la millor fruita seca de proximitat i d'altres cooperatives.

També hi trobaràs fruites i verdures de temporada
Rebost Pagès
La millor selecció de verdures i fruites de proximitat: pomes, taronges, calçots, castanyes...
Llet

junts oferim llet a un preu just
Llet dels nostres ramaders
A Plana de Vic som ramaders i oferim llet de les nostres granges. Una llet de casa, de les nostres vaques de la comarca d'Osona.
LLET DELS NOSTRES RAMADERS A UN PREU JUST
LA NOSTRA LLET A UN PREU JUST
La Cooperativa Plana de Vic i Vaquers d’Osona s’uneixen i creen Vaquers Plana de Vic.
Vaquers Plana de Vic comercialitza llet de les explotacions ramaderes familiars de la comarca d’Osona a un preu just vetllant pel futur del nostre sector lacti.
El principal client de la llet de Vaquers Plana de Vic és Bonpreu- Esclat amb la nostra llet sota la marca Terra i Tast. També juntament amb Mas El Garet tenim el formatge tendre Territori, un formatge a un preu just, sostenible i rural.

llet Terra i Tast
Llet sencera i semidesnatada de km0 dels nostres ramaders de la comarca d'Osona sota la marca Terra i Tast de Bonpreu - Esclat.
Una llet de proximitat amb un sabor únic de la nostra terra que conserva totes les seves propietats.
A l'Agrobotiga Rebost Pagès hi trobaràs la llet Terra i Tast i també als supermercats Bonpreu-Esclat.
Formatge Territori
Vaquers Plana de Vic juntament amb Mas El Garet van creen el formatge tendre Territori, un formatge a un preu just, sostenible i rural.
Un formatge amb un sabor únic de la nostra terra elaborat amb llet de proximitat de les nostres granges de la comarca d'Osona.
El podeu trobar a la nostra agrobotiga Rebost Pagès i també als supermercats Bonpreu-Esclat.

ELS NOSTRES RAMADERS
Els ramaders de Vaquers Plana de Vic s'estimen la terra i les seves explotacions, les treballen i cuiden perquè se n'obtingui la llet amb la millor qualitat. Aprofiten tots els recursos per a vetllar i millorar el benestar animal de les seves vaques, així com les condicions de les granges, perquè són conscients que una bona llet és fruit d'una bona vida animal.
Malgrat les condicions econòmiques alertants en què s'han vist sotmesos els últims anys, els nostres ramaders no defalleixen i segueixen lluitant per preservar el sector lacti a casa nostra en la seva millor forma, és per això que es mouen i creen xarxa, de la que en surten resultats com la campanya dels làctics a un preu just, que vol acabar amb les injustícies dins el sector.
osona, carn de proximitat, qualitat, granges d'osona, propietats, gustosa, porc, vedella, cooperativa plana de vic