Grup Operatiu 2016: Desenvolupament d’eines per a l’optimització de la gestió conjunta de les dejeccions ramaderes i per la millora de la fertilització agrària, de la qualitat del cultiu i de la protecció del medi ambient.
| Cooperativa Plana de Vic | Notícies
TRANSLATE with x
English
TRANSLATE with
Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal
S’han validat eines i estratègies innovadores per a l'optimització de la gestió de les dejeccions ramaderes i la fertilització agrària, amb un enfocament tant econòmic com mediambiental, en un marc conjunt i coordinat pel que fa a les cooperatives participants, i tenint com a objectius específics del projecte els següents:
- Assolir una gestió conjunta de les dejeccions i de la fertilització sostenible i acurada.
- Valoritzar les dejeccions ramaderes pel seu contingut fertilitzant i reduir-ne l’impacte ambiental.
- Millorar les eines tecnològiques disponibles per a la gestió i adaptar-les a les necessitats de les cooperatives participants.
- S'han dut a terme diverses accions transversals i experiències pilot, en un marc conjunt de gestió en base a quatre eixos de millora fonamentals:
- Millora de l’aplicació dels purins mitjançant la planificació de la fertilització. Fent analítiques de sòl, ús de conductímetres, maquinària de precisió, GPS, etc.
- Millora de la logística de gestió: optimització de rutes de transport, registrant les aplicacions, etc., mitjançant eines informàtiques per facilitar les tasques i tenir una traçabilitat de les aplicacions realitzades a parcel·la.
- Millora de la qualitat del cereal: increment de la proteïna mitjançant la fertilització.
- Reducció de l’impacte ambiental.
Convocatòria Projectes Pilot de Grups Operatius 2016
(Ordre ARP/96/2016 de 27 d’abril)
Acció subvencionada per un ajut del FEADER (confinançament de la Unió Europea),
finançat a través de l’Operació 16.01.01 de cooperació per a la innovació del PDR de Catalunya 2014-2020