Skip to main content

Més de 100 cooperatives agràries de tot Catalunya a l’assemblea anual de la FCAC a Vic

| Cooperativa Plana de Vic | Notícies

Divendres 20 de maig es va fer a Vic l’assemblea anual de Cooperatives Agràries de Catalunya. El motiu d'escollir aquesta ciutat ha estat participar en el cinquantè aniversari de la Cooperativa Plana de Vic que es celebra enguany.

L’assemblea va tenir lloc a l’Atlàntida, i el dinar posterior que es fa tradicionalment es va fer a la Vila dels Masramon, servit per Celebra Masramon, i amb productes de la terra, entre ells el porc Duroc de Plana de Vic.

Van intervenir a l’assemblea com a convidats especials el president de Plana de Vic, que va donar la benvinguda com a Cooperativa acollidora, i a la cloenda de l’acta hi van participar l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i la consellera d’agricultura Meritxell Serret, entre altres convidats del món polític, econòmic i social.

Tal com va dir el director de la FCAC en la presentació de la memòria de l’any “ Les Cooperatives agràries són vitals per la vertebració del territori”, i la mostra d’això és que la  FCAC aglutina 214 cooperatives agràries que sumen 33.005 socis productors. Pertanyen a sectors tant diversos com arròs, cítrics, fruita, horta, fruita seca, vi, oli d’oliva, ramaderia, llet, cereals, flor i planta, subministres i pinsos.